De WERELDACTS uit SHOW 2022

Denis Ilchenko

DENIS ILCHENKO

#Oekraïne
Ongetwijfeld dé revelatie van onze show 2022. DENIS ILCHENKO uit Oekraïne behoort tot de sterkste mensen ter wereld. Onder de bijnaam ‘Hercules’ maakte hij in 2014 furore in de finale van The World Strongest Man. Met zijn tanden trok hij er een dubbeldekker-bus van maar liefst 12 ton enkele meters verder.

Maar ook zijn succesvolle doortochten in de Britse en Franse versies van de Got Talent-show brachten hem tot de meest waanzinnige uitdagingen. Onvoorstelbare prestaties uit dat programma kroonden hem tot veelvoudig houder van Guinnes World Records : o.a. het heffen van kolossale gewichten, met de tanden voorttrekken van zware voertuigen, jongleren met vrachtwagenbanden van elk 20 kilogram, …

Al deze kunsten demonstreert hij live in de shows van het Allerleukste Sinterklaasfeest. Met als absolute hoogtepunt : de draaiende mensencarrousel met 6 personen op zijn rug. En wat denk je van een voertuig van 2 ton dat hij zo maar over zijn borstkas laat rijden ? Je krijgt het te zien. Alleen bij ons.

Wolf Brothers

WOLF BROTHERS

#Tsjechië
Ook in show 2022 mag humor niet ontbreken. Geen klassieke, traditionele clowns dit keer. Maar wel een versie 2.0 : de geroemde THE WOLF BROTHERS uit Tsjechië. Hun komische talent en technische perfectie gaan hand in hand bij hun eigen(zinnige) interpretaties van tal van circusdisciplines.

Wipplank, trapeze, acrobatiek, … ze doen het als ‘echte professionals’, maar telkens wel met een stevige komische hoek af. Hun aanwezigheid in alle grote circussen ter wereld, maar ook de bijzondere prijzen op het Internationaal Circusfestival van Monte Carlo (2017) onderstrepen hun internationale relevantie.

Hun komische parodieën zijn dan ongetwijfeld de humorvolle parels in onze exclusieve show van dit jaar.

Alexander Junior

ALEXANDER JUNIOR

#Roemenië
20 jaar oud en nu al bejubeld en getuige van echte wereldklasse. ALEXANDER JUNIOR (Roemenië) presenteert een evenwichtsnummer, uniek binnen zijn genre. Spanning en verbazing, van begin tot einde, opgebouwd in ongekende perfectie.

Niet enkel door de hoogstaande technische kunde, maar evenzeer door de eigentijdse en opgemerkte vorm waarin hij zijn act presenteert. Kracht, elegantie en finesse worden in perfecte balans gebracht. Een streling voor oog en ziel.

Met zijn aanwezigheid doen we weer wat een steeds terugkerende prioriteit voor ons is : jonge talenten een poort naar het wereldcircus bieden. Bij deze.

Peter Balder

PETER BALDER

#Duitsland
Honden blijven vertederend en charmant gezelschap. Hartveroverend in de magische cirkel van zand.

De bonte vrolijke viervoeters van PETER BALDER gedragen zich bij aankomst als de meest voorbeeldige leerlingen van de (honden)school … Tot ze beslissen dat het ook anders kan èn hun beste pootje(s) gaan voorzetten. Minder leuk voor Peter, supergrappig en zelfs verbazingwekkend voor het publiek.

Grootmeester Balder en zijn vinnige vrienden zorgen niet enkel voor de gulle lach, ze tonen ook dat de innige band tussen mens en dier het bijna-onmogelijke mogelijk maakt.

Susan Jasters

SUSAN JASTERS

#Italië
Na 2 jaar Cirque du Soleil in Zuid-Amerika keert dit Zuiderse talent terug naar de Europese piste. Met een gloednieuwe act in een bijzondere vormgeving : geen trapeze, geen strapaten, geen touwen … maar wel een groot net. Het geeft SUSAN JASTERS vleugels om te vliegen, wolken om te dragen en de kracht om te imponeren.

Elegantie, charme en schoonheid in de allerhoogste hoogte van onze circuskathedraal. Zelden gezien. Daarom bij ons.

Troupe Alexander

TROUPE ALEXANDER

#Roemenië
Ze worden zeldzaam : de grote artiestengroepen die verbazingwekkende wipplank-kunsten demonstreren. En toch … wij vonden dé absolute toppers in dit genre : TROUPE ALEXANDER, een  acrobatengezelschap van maar liefst 7 grote talenten.

Wat zij doen is haast niet te evenaren : in een razendsnel tempo volgen de spectaculaire trucs en de aartsmoeilijke sprongen elkaar in ongeziene vaart op.

‘Hoogstaand’ is daarnaast bij hen ook letterlijk te interpreteren : gedreven door een spervuur van salto’s katapulteren ze elkaar, schouder-op-schouder, tot een toren van 5 acrobaten hoog. Als U dacht dat mensen niet vanzelf kunnen vliegen, dan gaat U nu mogelijks twijfelen. Erg twijfelen zelfs.

Steacy & Mikhail

STEACY & MIKHAIL

#Spanje
Een Europese première in onze piste : STEACY & MIKHAIL presenteren als jong echtpaar hun gloednieuwe en ongezien sterke luchtnummer. Een romantisch liefdesverhaal, opgebouwd vanuit een indrukwekkende, levensgevaarlijke choreografie. Eenvoudig voor het oog, ongekend risicovol in de impressionante uitwerking. Maar bovenal : krachtig en betoverend charmant. Een topper in het genre. Kortom, weerom het allerbeste voor U.

Diorios

DIORIOS

#Brazilië
Op groot verzoek keren ze terug naar onze circuskathedraal : de internationaal felbegeerde Braziliaanse top-act DIORIOS. Vijf motoren razen tegen ongeziene snelheid door de grote metalen Globe Des Doods.

Om het nog spannender te maken splijt de bol ook nog eens open in 2 delen en rijden ze blind rond in quasi volle duisternis. Een bedrijvige bijenkorf, gevuld door motorrijders met een respectabele staat van dienst. Een duel van lef en blind vertrouwen. Gegarandeerd voor U : klamme handen van opperste spanning.

Kenneth Huesca

KENNETH HUESCA

#Spanje
KENNETH HUESCA reist naar ons in het gezelschap van een neef van Michael Jackson en de Draak Luiggi. Maar ook Buba, een schattige verschijning met een wel erg grote mond is van de partij. Quasi-menselijke poppen komen in onze piste tot leven dankzij de eeuwenoude kunst van het buikspreken.

Maar ook toevallige bezoekers krijgen een glansrol wanneer grootmeester Kenneth ze transformeert in een levende pop vol wereldallures. Technisch hoogstaand, met de grootst mogelijke humor-impact voor het publiek. Eén van de meest opgemerkte buiksprekers van dit moment, nu in onze piste.

Orkest

GROOT SHOWORKEST

#Internationaal
10 spectaculaire wereldacts bezorgen jou de echte circus-kicks. Zelden vind je zo’n sterk aanbod in 1 piste.

Voor de ultieme beleving gieten we er ook de klanken van een uitgebreid en getalenteerd showorkest overheen. Want niets gaat boven live ! Dé garantie voor unieke momenten.

STIPKA

ROBERT STIPKA

#Oostenrijk
In een échte circusvoorstelling mogen paarden natuurlijk niet ontbreken. ROBERT STIPKA, één van de meest gerenommeerde paardentrainers ter wereld, presenteert bij ons de manege uit het al even befaamde Circus Louis Knie. Vanuit een grote deskundigheid en een nog grotere liefde voor het edele dier komen de paarden de piste in voor een gloednieuw dressuurnummer vol prachtige, gracieuze schoonheid. Uniek èn bijzonder. En meteen ook nog maar eens een Europese première.