Wereldacts

De WERELDACTS uit SHOW 2021

Klik op een act en ontdek onze exclusieve artiesten.

Vanaf 01 februari 2022 stellen we hier alle artiesten voor show 2022 voor.

Alan Sulc

ALAN SULC

Snelste jongleur ter wereld #Tsjechië
Deze Praagse wonderboy is één van de snelste jongleurs ter wereld. Al kaatsend jongleert ALAN SULC feilloos met maar liefst 8 tot 12 ballen. Een kunde die hem naast een reeks wereldrecords ook talrijke prijzen heeft opgeleverd, waaronder de felbegeerde bronzen clown op het Circusfestival van Monte Carlo. Zijn combinatie met de Irish Step maakt deze performance tot een unieke belevenis en kroont hem tot jonglerende wereldwonder.

Mario Berousek

NICOL NICOLS

Avontuurlijke draadacrobatie #Spanje
Na zijn eerste doortocht (2009) bij het Allerleukste Sinterklaasfeest in Vlaanderen is het een blij weerzien met deze behendige Spaanse atleet. In zijn zoektocht naar evenwicht brengt NICOL NICOLS de grootst mogelijke spanning naar de piste. Balancerend op een slappe koord flirt hij hoog in de lucht met de wetten van het evenwicht en hun limieten.

Jimmy Folco

JIMMY FOLCO

Charmante clownerie #Italië
Op grote vraag te gast in onze magische cirkel van zand : JIMMY FOLCO. Italiaanse clownerie die op stijlvolle wijze de grootste glimlach en de meest uitbundige bulderlach naar onze circuskathedraal brengt. Het trainen van de lachspieren mag beginnen …

Antonin Navratil

ANTONIN NAVRATIL

Waanzinnige Washingtontrapeze #Tsjechië
Een onbetwiste ‘hoogvlieger’ in onze tent : ANTONIN NAVRATIL. Een spectaculaire Washingtontrapeze zoals U ze nog maar zelden zag : balancerend op het hoofd, zittend op een stoel … terwijl hij – hoog in de lucht – vervaarlijk heen en weer vliegt. Absolute wereldklasse.

Robi Berousek

ROBI BEROUSEK

Spectaculaire ladderequilibre #Tsjechië
Zijn uitnodiging voor het wereldvermaarde Circusfestival van Monte Carlo 2022 bewijst overduidelijk de unieke klasse waarmee ROBI BEROUSEK zijn evenwicht presenteert. Vol spanning en sensatie beklimt deze Tsjechische rasartiest de vrijstaande ladder zoals weinigen dat doen.

Diana Boiachin

DIANA BOIACHIN

Elegante luchtmast #Moldavië
Met gratie en elegantie wentelt de publiekslieveling uit Romania’s Got Talent 2017 zich rond een metershoge mast. Niet enkel op de grond, maar ook zwevend door de lucht. DIANA BOIACHIN presenteert op eigen wijze een act die uitblinkt in originaliteit en vakkennis. Zelden gezien. Behalve bij ons.

FRANZ RENZ JR

FRANZ RENZ JR

Paarden in vrijheid #Duitsland
Een grote groep paarden, rechtstreeks uit de wereldvermaarde Renz-menagerie. Dit jaar presenteren we ze U in een indrukwekkende vrijheidsdressuur van het allerhoogste niveau. Gebracht door FRANZ RENZ JR, een telg uit het befaamde circusgeslacht met eeuwenoude roots.

The Flying Mendonca

THE FLYING MENDONCA

Vliegende trapeze #Brazilië
De Braziliaanse luchtacrobaten FLYING MENDONCA brengen met hun vliegende trapeze het angstzweet naar de handen van ons publiek. Onbetwiste toppers in deze gevaarlijke en aartsmoeilijke discipline. De legendarische drievoudige salto en de dubbele passage maken deel uit van dit nummer dat tot 1 van de meest spectaculaire in het circus behoort.

The Catwall

THE CATWALL

Energieke dubbele trampoline #Canada
In Monte Carlo werd THE CATWALL beloond met een Bronzen Clown. Niet verwonderlijk. Want wat zij presteren is best indrukwekkend : haarfijn-synchrone sprongen en figuren, in duel tussen een vijf meter hoge muur en twee trampolines. Verbluffend en spraakmakend.

KAAT DUMAREY

KAAT DUMAREY

Equilibre #België
Met KAAT DUMAREY brengen we Vlaamse wereldklasse tot bij het publiek. In 2014 kaapte deze jongedame uit Ichtegem de bronzen medaille weg op het Wereldkampioenschap Acrobatische Gymnastiek. Een jaar later volgde het absolute hoogtepunt : drie keer goud op de allereerste Europese Spelen in Bakoe (Azerbeidjan). Met haar twee collega’s belandde ze kort daarna in de finale van Belgium’s Got Talent. In 2017 versierde ze een contract bij het wereldvermaarde Cirque du Soleil. Met de productie ‘Kurios’ tourde ze 2 jaar lang doorheen Japan en Amerika. Indrukwekkende evenwichtskunst is haar handelsmerk dat ze bij ons voluit kan tonen.

BRAZIL JACK BAND

BRAZIL JACK BAND

Groot live orkest #Zweden
Een onbetwiste topper : het grote live-orkest van Brazil Jack, het Zweeds Nationaal Circus, onder leiding van maestro MAKSYM PIERTSEV. Stuk voor stuk topmuzikanten met een indrukwekkend palmares.
Live en in een veelvoud van stijlen.
Kwaliteitsgarantie voor de ultieme circusbeleving.